-
Bertelsen Slattery posted an update 7 months ago
Wilt u weten welke verplichtingen er nog meer zijn voor energiebesparing? Je krijgt een rapport waarin alle maatregelen die voor jou interessant zijn op een rij staan. In het rapport staat ook wat het je kost, hoeveel je bespaart en hoe snel je je investering terugverdient. Vraag altijd om heldere uitleg en toelichting op het rapport.
Contact Us
Spouwmuurisolatie Amsterdam
Email: contact@spouwmuurisolatieamsterdam.com
Phone: 020 369 56 83
Zekeringstraat 17A
Amsterdam, Noord Holland, NL 1014 BM
Profiteer direct van kortingen, tools, informatie en onze lobby om nog slimmer te ondernemen. Samen zijn we een sterke sector van ondernemers en vakmensen. En dit is nog maar een greep uit een tal van voorbeelden, waarbij de energievraag groeit in plaats van daalt. Laat u inspireren door bedrijven die u voor gingen.
Er gelden BENG-eisen voor de thermische isolatie, de luchtdichtheid en de technische bouwsystemen. Verwijderen spouwmuurisolatie Energiezuinigheid bij nieuwbouw. Green Village in Delft, fieldlab voor de gebouwde omgeving. Voorbeelden zijn onder meer een energiebesparende glazen ‘schil’ voor woningen uit de jaren ’60 en ’70 en isolatiemateriaal van paddestoelen.
Woon je in een koophuis, dan kun je grote stappen zetten met isoleren, duurzame verwarming en zonnepanelen. Het ene huis is bijvoorbeeld al goed geïsoleerd, het andere heeft nog helemaal geen isolatie. Natuurlijk speelt ook je budget een belangrijke rol in je keuzes. En het maakt uit of je in een koopwoning woont of in een huurhuis. Grote ondernemingen en instellingen met een economische activiteit moeten voldoen aan de Europese richtlijn Energy-Efficiency-Directive (EED).
Klimaatverbond Nederland ondersteunt haar leden en andere overheden hierbij. Energiebesparing is namelijk niet alleen goed voor het klimaat; het is ook nog eens goed voor de portemonnee. De meeste energie die we thuis, op scholen of op ons werk verbruiken gaat op aan verwarmen. Ook allerlei apparaten en verlichting verbruiken veel energie. De apparaten worden weliswaar steeds energiezuiniger, maar het aantal apparaten en gadgets neemt in gebruik explosief toe. En de steeds hetere zomers vragen ook om meer energie, doordat de behoefte aan koelte stijgt.
Is uw bedrijf een midden- of grootverbruiker van energie? Dan bent u verplicht om alle energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. U voldoet aan deze verplichting als u de maatregelen uit de erkende maatregelenlijst heeft genomen. Dan moet u daar één keer in de 4 jaar over rapporteren.
Meer hierover leest u op Energie besparen en opwekken als agrarisch ondernemer. Aan het definitieve energielabel kunt u zien hoe energiezuinig deze woning is. Op het label vindt u ook informatie over energiebesparende maatregelen die u kunt nemen. Controleer zelf wat het energielabel van uw woning is. Ook op Verbeteruwhuis.nl ontdekt u welke energiebesparende maatregelen voor uw woning geschikt zijn.
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) beoordeelt deze EED-rapporten en kan sancties opleggen indien hier niet tijdig aan wordt voldaan. De eigenaar of beheerder van een monument kan niet zomaar alle energiebesparende maatregelen treffen. Er zijn maatregelen die zonder wijzigingen aan binnen- of buitenkant van het monument kunnen worden getroffen.
Over spaartegoeden boven een bepaald bedrag moet vermogensrendementsheffing worden betaald. Hierdoor kan een spaarrekening in de praktijk minder rente opleveren. Milieu Centraal laat bij de Standaard Rekenmethode Rendementen vermogensbelasting buiten beschouwing. Kenniscentrum InfoMil biedt praktische ondersteuning bij uitvoering van omgevingsbeleid.
Dit kan bijvoorbeeld voor een energiescan of advies. Of als hulp wordt gezocht bij de ondersteuning in de uitvoer. Bijvoorbeeld een extern bureau dat helpt bij het aanvragen of beoordelen van offertes of het opstellen van een meerjaren-onderhoudsplan. In juli 2023 zijn in de Europese Unie nieuwe regels afgesproken om energiebesparing te stimuleren. Spouwvervuiling verwijderen Amsterdam willen EU-lidstaten bereiken dat zij in 2030 gezamenlijk 11,7% minder energie verbruiken.